אכילה רגשית מוגדרת כאכילת יתר שבאה לפצות על רגשות שליליים, כמו לחץ, חרדה, פחד וכיו"ב.

העניין הוא שאני שומע יותר מדי אנשים שמתרצים כל "נפילה" שלהם כאכילה רגשית, ללא כל אבחון מקצועי,
כי בנינו, זה הרבה יותר קל להאשים "גורם חיצוני", מאשר להתמודד עם העצמי הפנימי שלנו.
אז אחת הדרכים המוצלחות ביותר לדעתי להתמודד עם המצב הזה, גם אם הוא, לפחות כרגע, רק בענינו, הוא לנהל יומן אכילה.
בראש הדף תרשמו תאריך ושעה שקמתם. למחרת בבוקר תוסיפו את השעה שבה הלכתם לישון.
תציינו שעה, מה בדיוק אכלתם, עם כמה שיותר פרטים וכמויות ולא פחות חשוב, תוסיפו עמודה שתפרט למה אכלתם. (כשאני עובד אישית מול לקוח, אני אוהב לבחור יחד אתו 3-4 אפשרויות, בעיקר כי זה יעזור לי לאבחן אותו בצורה יותר מדוייקת. (שעמום / עצבים / רעב וכיו"ב).
לדוגמה, אם אכלתם כריך, אני צריך לדעת איזה לחם (מלא / קל / דגנים..), מה מרחתם, מה שמתם בסנדוויץ… בקיצור, כל פרט ופרט.
חשוב מאד שהרישום יהיה אמיתי וכנה. רק ככה תהיה לו משמעות!
אני מבטיח לכם שהרישום הזה עצמו, עתיד לחסוך לכם עד מאות קלוריות כל יום.

במידת הצורך, תמיד אפשר לפנות לאיש מקצוע שיחווה דיעה על אותו יומן אכילה.

אז מהם 10 המזונות במובילים תחת הקטגוריה של פיצוי רגשי:

1. שוקולד

2. גלידה

3. פיצה

4. המבורגר

5. מילקשייק

6. נוטלה

7. וופל בלגי

8. בורקס

9. פסטה שמנת

10. עוגת גבינה

אז מה הפיצוי הרגשי שלכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *